JÓ TÖRTÉNETEK NÉLKÜL A VILÁG CSAK ÜRES DÍSZLET

STORYMAKER

Virág Pál

Curriculum Vitae

...érdekes. Ahogy öregszem, egyre rövidebb önéletrajzokat írok. 
Ez itt kábé a kétszázadik*. 

201. számú önéletrajz

1991 óta dolgozom függetlenként a reklámszakmában, 2015 óta főleg tartalommarketinges anyagokat írok és készítek. Ebben segítségemre van a filmes végzettségem (Színművészeti Főiskola, operatőr), olvasottságom (43 betű összes verzióban elrendezve) és optimizmusom (túl a 6. X-en új feladatokat keresek, fiatalos, rugalmas, szereti a kihívásokat, satöbbi, satöbbi.) Vannak, akiknek mindenről „egy dolog” jut az eszébe. Nekem egy dologról minden az eszembe jut.

Storytelling

A kedvenc területem. Történetmesélés. Konkrétan úgy gondolom, hogy minden, aminek a létrejöttéhez szükség van emberi közreműködésre, annak van egy sztorija.
Nincs olyan rideg, nyers termék, riasztó szolgáltatás vagy vészjósló idea, amiben ne tudnám megragadni az emberi érintettséget. Más kérdés, hogy - főleg az ideák világában - létezik egy alsó vonal, amit nem akarnék átlépni. 
Rengeteg televíziós produkcióban dolgoztam, rendszeresen készítek kisebb nagyobb filmeket most is. Forgatókönyvírás. Na például. Filmnovellák, szkeccsek, szlogenek. Bár ez utóbbinak nincs már divatja. 
Vizualizálásban különösen erős vagyok. (El tudod képzelni az ötödik dimenziót? Majd elmondom, hogy néz ki.)

Social

Értelemszerű, hogy ismerem a működését, a használatához szükséges fogalmi keretet, de erős fenntartásaim vannak a hatékonyságával (mindenhatóságával) és a használt módszerekkel kapcsolatban. Algoritmusoknak szöveget írni könnyű, de olvasni olyan, mint oszcilloszkóp képernyőjéről zenét hallgatni (nézni). 

Régi vágyam, hogy egy konkrét témát különböző célcsoportoknak is megfogalmazhassak. Erre ideális lenne a politikai kommunikáció, csináltam is régebben, de azóta már megkomolyodtam.

Nem hiszek az "egycsapásra" marketingben. Egy kommunikációs epizód olyan csupán, mint egy bálban megpillantani életünk szerelmét. Ha el akarjuk érni, hogy a vágyott, könnyű léptű, angyali mosolyú, kecses gazellanő vasárnaponként összedobjon nekünk egy csirkepaprikást galuskával, meg kimossa a koszos cuccainkat, ahhoz egynél jóval több epizód kell. Konkrétan 6-12. Nem kevés, de világosan tervezhető és végigjárható.

„Kreatív mozgóképművészet” címen óraadóként tanítok a SzTE Kommunikáció szakán.

Díjazás

Sok kartársam karakterenként számítja az írás díját. Ez szerintem félrevezető.
(A Nemzeti Dal 924 karakter. Petőfi ma 1 848 Ft+Áfáért tudná eladni. Ez elég vicces lenne.)

Irányadó árak

Hírlevél

1 db 86 000 Ft
3 db 245 000 Ft
6 db 390 000 Ft

Blog

1 db 30 000 Ft
3 db 78 000 Ft
6 db 132 000 Ft

Poszt

1 db 15 000 Ft
3 db 36 000 Ft
6 db 60 000 Ft

Insta poszt

1 db 
10 000 - 35 000 Ft
technika függő

A/4 szöveg

45 000 Ft
cca. 550 szó

Ügynökségi kedvezmény 25 %. 

* A rengeteg önéletrajzba beletartoznak azok is, amiket nem magamról írtam, hanem például az ügyfeleimnek. Vagy egy jó állásra pályázó fiatalnak.
Azért szeretik, mert úgymond, "értelmet adok az életüknek..."

Ha még okosabb szeretnél lenni, egy új, és alig vitatható megközelítés megismerése által, el kell látogatnod ide:

expressmarketing.hu